Poesi till Nashi-päron

2010-02-28

Dikt till ett smaskigt saftigt kinesiskt päron jag ätit flera dagar. Billigt också - mindre än 10 kr / kg på Hemköp. Dikten publicerade jag först på fenomenala Google Buzz där min ström hittas på:

feeds.feedburner.com/hans-husman-Google-Buzz

Mjukt saftigt rinnande
Rinner ej på kläderna - Konfusiskt strukturerat

Syrlig svag sötma
Vacker gul färg med ett djup

Fler av mina nashi-päron-Buzz:

Inköpt: Nashi päron för endast 9.95 kr / kg på Hemköp i Uppsala. De såg dock inte riktigt färdigmogna ut men det går att lösa även om jag nog äter dem som de är. Päronen är odlade i Kina även om de bästa päronen kommer från Japan.

Kinesiska päron är som kinesiska kvinnor. Mer harmoniska, söta och smaskigare än svenska kvinnor.

Nashi päronen jag köpte för 9.95 kr / kg på Hemköp är riktigt goda. Saftiga och syrliga typiskt för nashi. Precis som jag trodde inte fullt så söta som normalt men de smakar faktiskt bättre så här. Ett svenskt päron som är lika gott som Nashi finns inte. Det är precis som med deras kvinnor de är saftigare, syrligare och sötare.

Nu blev det att jag gjorde hamburgare istället därför att de såldes så väldigt billigt.

Nashi päron är ett av världens godaste frukter. Till lunch kommer jag att äta dem tillsammans med vegetarisk köttfärs gjord på sojakött kryddad med eldiga mexikanska kryddor på små tortillas. Det blir en legendarisk superb måltid som föga annat än ett fåtal kan annat än drömma om.

Harmoniskt balanserade är just vad nashi-päron är:

Äter smaskiga nash päron. Inköpta igår får mindre än 10 kr / kg. Härligt smaskigt saftiga syrliga och söta. När det gäller päron och äpplen är de asiatiska överlägsna de europeiska och särskilt japanska och kinesiska sorter. Skönt harmoniska.