Bli starka genom att få Google och utländska företag att känna sig välkomna

2010-02-08

Jag tror det var antingen i SvD eller DN jag läste att Google bygger ut sina investeringar i Sverige. Oavsett vilket företag som investerar i Sverige är det viktigt att komma ihåg vad jag tidigare skrev:

Men vi får inte bli dryga och uppblåsta utan se till att välkomna alla stora teknikledande företag som kommer hit och få dem att trivas.

Det finns många regioner lika bra som Sverige. Sådant handlar inte alls bara om skatt, utbildning och liknande utan även om personligt bemötande och att de inte behandlas otrevligt utan med respekt och glädje. Det är vad alla vinner på.

Från: Sverige står stark inför högkonjunkturen (10/22/2009)

Givetvis ska alla företag granska normalt men det förekommer verkligen av och till att vissa tidningar mobbar enskilda aktörer och det är verkligen inte sunt för Sverige. Den här typen av företag är också dom aktörer som vi har störst nytta av:

1. Nivåer av på motsvarande egenavgifter och skatt är inte kritiskt.

2. Personer som arbetar ett tag hos dom lär sig något andra företag har nytta av:

Bland dom som gynnas mest hör självklart medieaktörer och där mest de större koncernerna givet deras svårigheter på nätet och den i Sverige nuvarande bristen på i området tung kompetens där man kan se helhet och blicka framåt. Värdet här går knappast att överskatta.

3. Närvaron tillför en generell kompetens som i sin tur kan attrahera andra liknande företag.

Här har svensken ett kollektivt ansvar att vara välkomnande därför att vad som räknas mest är inte ett värde som går att få genom att regeringen startar en ny organisation eller dylikt.

Mer Google i Sverige är ett intensivt rött äpple som kommer attrahera fler tekniktunga utländska företag. Det skapar för Sverige långsiktiga förutsättningar att bygga väsentligt värde under den högkonjunktur vi nu är på väg in i.

Foto: [puamelia] Licens: CC by-sa 2.0

Poesi om sensuella siffror

Så många faktorer
I allt tillsammans

Ensamma så diskreta
Svåra att kvantifiera?

Tusen källor
Många - Lögnaktiva, klumpiga, svåra verktyg, dåligt dokumenterade, underliga...
En stor och god räcker

Alla så svåra
Även goda
Utan att klart se

Statistik
Statistik utan gömd argentum album

Drömmar om lätta sifferuppgifter
Både dagtid och ibland nattetid
Lätta att nå och förstå

Kanske får vi röra oss lite?
Gå till någon med smaskiga siffror?
Men någon gult gullig

Så ett beslut till slut då. Något att först pröva med i alla fall. Dags att sova hur som helst.

Röda äpplen är smaskiga och kritiska att lära sig använda
Utsida på dagstidningar: Logg

Foto: Johannes Pape Licens: CC by-nd 2.0

Ari Riabacke tipsar om inspiration

Här har vi ett citat från ett läsvärt inlägg apropå kreativitet och inspiration:

"Själv måste jag ha input. Inte varje dag, inte hela tiden men lite nu och då – här och var. Hur ser då min input ut? Den kan verkligen variera. I höstas var jag på en kurs ute på Utö. Där studsade bollen tillbaka kan jag lova gott folk. Boijnk, boijnk och boijoijoijnK! Kände mig helt berusad efter denna gruppövningshelg – hade jag fått en överdos måtro, av input? Min fru undrade hur legobyggandet hade gjort så starkt intryck på mig. Samma gällde mig."

Från: Att få in - put

Och visst är det så att vi behöver nya intryck inte bara för att utvecklas utan också för att bibehålla den kreativitet vi har. Jag gav ett antal tips i en artikel med exempel i mindre urval utifrån hur jag stimulerar min hjärna för ökad kreativitet:

Stimulera din kreativitet och skriv bättre i nio steg

Och två uppföljande inlägg:

Effektivare TV-program av "Robinson-typ" och allmänt tävlingar via navigation
Att förändra miljön där du skriver för ökad kreativitet

Fullständigt fascinerad av storleken på Dagens nyheters redaktion

Jag läste en nyhet på Dagens Media om en reduktion i antal medarbetare på Dagens Nyheter där bland annat följande finns att läsa:

"Av de 100-120 tjänster som varslet omfattar ska omkring 60-70 beröra redaktionen. Resten handlar om tjänster på marknad, upplageavdelning, administration och försäljning."

Från: DN ska inte gå efter turordningsreglerna

Jag är helt fascinerad av storleken på redaktionen. Antalet personer som de säger upp var ungefär hur många jag kunde tänka mig att de maximalt var. Hur stor var redaktionen egentligen som störst?