SvD fortsätter imponera med för världen kritiskt samhällsansvar

2010-01-28

Jag kan ofta uppleva att Sverige fått allt mer oseriösa publikationer och att även många av våra mest anrika tidningar tappat fokus på vad som är deras uppgift - Att verka för ett bättre samhälle.

Svenska Dagbladet liksom så många tidigare hör dock till de tidningar Sverige kan känna sig stolt över att givits privilegiet att få uppleva. Deras tyngd demonstreras så elegant i Petra Månströms blogg om maratonträning:

Hitta kärleken i spåret!

Nu väntar jag bara på att Google ska följa upp satsningar som Citizentube och hjälp till Irak med ett verkligt tungt viktigt projekt:

Google borde ha funktioner för dating

Jag vill här gärna påminna om att jag bedömer min dating-situation som kritisk för utvecklingen av Hedonimeter:

Mänskligheten kräva stora mäns offer

Vackrast men sällsyntas är kvinnor som strålar av glädje
Sensuell glädje skapad av förälskelse i allt liv

Den metodiken jag utvecklar hör tveklöst till detta århundradets för mänskligheten viktigaste projekt. Den kommer föra världen till en ny guldålder:

Vårt största problem just nu är att folk inte förstår att de ska shoppa mer när de får sämre ekonomi. Att sänka räntan vädjar till deras intelligens medan en effektiv metodik för reklam gör det möjligt att helt eliminera lågkonjunktur med intensiva reklamkampanjer.

Ni måste alla bjuda till här. En aktör som gjort mig riktigt besviken är Aftonbladet. Här har jag suttit och diktat seriöst målinriktat sedan 20/1 och jag har ännu inte sett skymten av några groupies:

På väg mot i kulturkretsar omhuldat geni

Var är dom? Den typ av desinformation jag drabbades av är ytterst destruktivt. Titta bara hur mycket jag har diktat till ingen nytta och det där är inte ens allt:

Poesi - Mat

Man kan inte annat än önska att koncernledningen i Schibstedt skickar över Månström till Aftonbladet minst ett halvår för att undervisa medarbetarna där i samhällsansvar. Förslagsvis inleder hon med att organisera ett par groupies åt mig bland Aftonbladets kvinnliga medarbetare.

Fler komiska inlägg:

Vi kunniga måste offra oss för ett starkt Sverige
Universiteten stärks av samarbete med näringslivet
Momsen på frukt behöver bort
Insändare om lösningen på alla skilsmässor
Nu är poker på Google Nyheter tillbaka till 100% Aftonbladet

En förklaring till mitt intresse rörande det komiska:

Fallstudier på det komiska

Mänskligheten kräva stora mäns offer

- Det var 2010 och jag började frukta att mina experiment med multipel sensorisk-påverkan kunde resultera i underliga bieffekter. Kanske rent av större än vad jag redan hade upplevt rörande gulligt där jag ett tag blev väldigt tantigt.

- För första gången sedan jag blev vuxen rodnade jag dessutom. Att det var en biverkning p.g.a. att ett nytt område i hjärnan associerats till ett annat efter experiment där jag själv uppoffrade mig för att föra min metodik för reklam och marknadsföring framåt kändes troligt. Särskilt misstänkt var en ganska nyligen genomförd experiment session med en kvinnlig labbassistent.

- Direkt efter att ha rodnat kände jag mig riktigt ordentligt sugen på att äta röda äpplen och det höll i sig med en samtidig ökande stämningshöjande effekt. Det var detta jag kände pekade på en allvarlig biverkning snarare än de faktiska resultaten som endast bekräftade teorin. Det förvånade mig att det blev röda äpplen och inte mango vilket hade varit logiskt.

Foto: Johannes Pape Licens: CC by-nd 2.0

Fler komiska inlägg:

Vi kunniga måste offra oss för ett starkt Sverige
Universiteten stärks av samarbete med näringslivet
Momsen på frukt behöver bort
Insändare om lösningen på alla skilsmässor

Poesi - Mat

Det kan underlätta analys att ha dikter samlade utifrån de områden som tycks intressera mig mindre intellektuellt men mer känslomässigt att ha sådana dikter samlade. Ett sådant område som tydligt framträder är mat och det är givetvis inte förvånande. Att det kanske i publicerade dikter är mindre vanligt tror jag har mer med kultur att göra än områdets potential avseende kvalitet.

Värt att tänka på är att jag gärna önskar en optimerad sensorisk upplevelse där färg, smak, doft och annan upplevelse samlas för den ultimata skönheten. Ibland kan därför andra områden finnas associerade som påverkar lyriken. Detta har diskuterats på Pryltrend i:

Diktens sensoriska njutelse i romantiken
Sensationen av att äta med kvinna som tallrik

Vackrast men sällsyntas är kvinnor som strålar av glädje
Sensuell glädje skapad av förälskelse i allt liv

Jag tog för varje undergrupp av matdikter med ett exempel.

Dikter till uteslutande frukt

Poesi om alla frestande frukter (1/27/2010)
Poesi om att handla frukt (1/27/2010)

Poesi om frukt
Hjältedikter för en frisk värld

Saftiga och härliga frukter fulla med njutning

Frestande är röda äpplen
Mango och aprikos fyllda med gul njutning
Söta päron med syrlig grön banan i harmoni

Kost i dikter till kvinnor

Momsen på frukt behöver bort (1/24/2010)
Poesi till en vacker servitris

Rött hår med silverspegel i gyllene ljus
En saftig aprikos med stänk av rött
Sensuellt engagemang för en bättre värld
Härligt skrattande ögon

Dikter till drycker

Dessa två dikter rör sake men frukt kommer ändå in:

Poesi till allt gulligt (1/25/2010)
Poesi funnen i sake (1/25/2010)

Brännande sötma.
Kraftigt gyllene.

Ett stänk av päronets sötma.
Syrlig är den gröna bananen.
Underbar harmoni.

Mandel i yang reser sig högt.
Balanserar en sensuell doft av jäst.

Längtan efter lakrits.

Poesi till hela måltider

I denna kom en frukt med också - En apelsin:

Poesi till min lunch (1/25/2010)

Ljusröd saftigt härlig melon med fina frön
Av bacon och broccoli saftig paj
Frisk apelsin
Stärkande Earl Grey
Brinnande rött ljus på bambubricka

Intressanta tidiga reflektioner

Jag är just nu förtjust i gula frukter och särskilt mango men jag har gillat mango flera år. Det är en god frukt man kan göra mycket med men som samtidigt är fullt tillfredsställande. Aspekter rörande inverkan på hälsa från mango som ju är viktigt diskuteras i vår Nyfiken vital.

Intresset rörande mango och upplevelsen av smak kan vara relaterat till faktorn memoria i min metodik rörande metodik rörande reklam och marknadsföring.

Ibland kan är det kanske "möjligt" att jag uttrycker andra intressen med frukt och i så fall rörande kvinnor. Men jag gillar all skönhet: konst, kvinnor, mat m.m. Där kan jag också se att vad som är lättast att skriva dikter till är kvinnor. Samtidigt kan det ge kring verkan så att det blir lättare att dikta om annat. Det pekar tror jag också på att min metodik rörande reklam och marknadsföring är riktig för vilken jag gärna vill ha dikterna sparade för djupare analys längre fram. Det genom att en sensorisk njutning förstärker upplevelse av andra och därigenom ökar inspiration i dom områdena.