Insändare om lösningen på alla skilsmässor

2010-01-19

Vi vet alla att antalet skilsmässor har ökat kraftigt i modern tid. Man har spekulerat om många orsaker genom åren men ingen vet säkert vad orsaken är.

Foto: E3000 Licens: CC by-sa 2.0
Klä dig attraktivt i rött med en bit av brösten synliga. Det gör din man motiverad och samtidigt lite orolig för att någon annan man ska ta dig.

Belöna med kramar när han går fot. Du kan också ta med en korg med godis eller en kul leksak att variera med.

Själv tror jag att kvinnorna någonstans på vägen tappade bort traditionell kunskap och fina gamla traditioner som hjälpte äktenskapen att hålla samman. Det bygger jag från praktisk erfarenhet av en kvinna från en mer traditionell kultur där jag i efterhand förstår att gamla beprövade metoder för att trevligt stabilt förhållande gav oss utökat värde:

Lär din man gå fot ständigt nyförälskad i fem enkla steg

Det är menar jag värdefull kunskap som kan lösa problemet med alla skilsmässor och problemen dom orsakar.

Träningsbanor där kvinnor kan öva med sina män

Självklart behöver kunskapen föras ut och det är möjligt att samtidigt ta det ett steg längre. En idé jag har är att kommunerna eller landstingen borde engagera sig. Dessa kan ha kurser där nygifta kvinnor får lära sig metoden. Gallerier som jag ju en gång tränades i fungerar givetvis men man kan också tänka sig att kommunerna kan bygga särskilda träningsbanor. Där kan en ung hustru också få tips från en äldre erfarenhet fru i hur sådant bäst gör. En träningsbana kan inkludera:

  • Labyrinter gjorda i träplank med gångar där kvinnan utmanande klädd i rött ständigt försvinner bort.
  • Kul föremål utspridda som lätt distraherar män från att titta och lyssna på sin kvinna i rött.
  • Möjliga föremål kan bl.a. vara tidningar, pipa, cigarrer och en TV med sport.
  • Även andra kvinnor i rött som vinkar utmanande kan spridas ut.

Längre fram kan flera fruar samtidigt träna och försöka distrahera över varandras man. Går mannen till fel kvinna ska hon vända sig bort utan att säga något alls och bara stå stilla.

Gör din man intresserad av allt viktigt

Givetvis bör övningsstationer finnas i labyrinten med sådant män ofta upplever som tråkigt. Det kan handla om esoteriska modeartiklar de flesta män endast har vaga begrepp om vad de egentligen är och gör. Färgade salter, torkade örter och liknande. De flesta män lär sig aldrig värdet av sådant eller att uppskatta det. Efter några träningspass med metoden jag beskrev sitter det dock klockrent och man står gärna även långa tider bredvid och tittar och lyssnar uppmärksamt medan värdet av diverse krämer m.m. diskuteras.

Övningsstationer ligger givetvis längre fram i träningen. I detta steg gör kvinnan ljudet som tränats in av och till följt av en belöning som bara används i den situationen. Det kan t.ex. vara att hon klappar dig på handen, kinden eller vad som passar just dig samtidigt som hon förklarar att du är duktig som lyssnar uppmärksamt. Åtminstone intelligenta män har snart lärt sig allt värt att veta om sådant och tränas de duktigt kommer de rent av motiveras till att läsa in sig i förväg för att vara riktigt duktiga.

Tidning att skicka insändare till?

Eftersom jag bedömer värdet av den här metoden som högt och en möjlig lösning på ett stort samhällsproblem är frågan om jag inte ska ta och skriva en insändare om det. Frågan är vilken tidning som tar in den? De flesta är så inriktade på att diskutera lösningar oavsett problemområde som på ytan upplevs som väldigt "seriösa" men ofta hör till vad som testats år ut och år in och där varje person som någon gång seriöst följt upp det vet att alla alternativ är likvärdiga.

Sådant här är kanske också lite känsligt eftersom en del män kan missuppfatta? Men butiker är det område där män bäst går fot och är uppmärksamma på sin kvinna så att ingenting hon säger missas. Saken är den att dagens unga kvinnor inte lär sig att regelbundet belöna sin man när de är duktiga i butikerna. Det tar ju verkligen ingen tid alls att av och till göra ett litet ljud och klappar honom på kinden.

Men man får kanske pröva att skicka en insändare till tidningarna en i sänder? Den tidning som eventuellt tar in den lär jag dessutom le åt under en mindre evighet.