Att navigera spännande tak för nya intryck

2010-05-16

Att få nya intryck är viktigt om man skriver oavsett om det handlar om teknik, politiska nyheter eller skönlitteratur. Utan det blir det ofta svårare att skriva och kvaliteten går ner över tiden.

Möjligheter för att stimulera hjärnan via bl.a. nya intryck för att skriva bättre har diskuterats i flera inlägg som hittas via:

Kreativitet och inspiration

En ny sak jag upptäckte och tyckte var spännande var hustak. De har en helt annan arkitektur än man är van att se från den nivå man går på. Jag upptäckte det på en fasad som rengjorts idag och ska ta mig en tur ut och titta på fler tak.

Hustaken jag såg har vi i bilden nedan:

Den intresserade läsaren kan hittade hustaken via Google Maps kartan där jag fokuserat latitud och longitud till 59.858229 och 17.642294 där taket finns.

Latitud och longitud är navigeringsinstruktioner lämpade för upptäcktsresande, sjökaptener, kartritare och andra av de yrken som med sextanten som verktyg lade grunden till den moderna civilisationen som vi känner den idag. Eller som jag nyligen uttryckte det i en dikt:

Standing tall an eye to hold in the storm to lead your men to calm waters.

The Escape out of the Labyrinths of houses put to dust by high waves, earth quakes, bombs...

The Sign creating The Road out of the Dark woods filled with Dæmons

Sextant


An instrument to find a cute blue star in the sky of the endless black in enourmous space never ending but for the few lights.

The Tool to Navigate humankind to freedoom

A Friend of the Way, stars and all the Good Maps.
¨