Riktlinjer för Google Nyheter rörande satir och skämt

2010-04-01

För webbsökning ställs uppfattar jag egentligen inga krav rörande innehåll annat än efterfrågad kvalitet möjlig att mäta. Däremot för Google Nyheter finns viss avsmalning och jag tyckte det kunde vara intressant att slå upp vad som gäller för satiriska nyheter t.ex. aprilskämt och Google.

Dessa är accepterade i Google Nyheter och ska optimalt vara markerade:

"Google News strävar efter att ge dig tillgång till så många nyhetskällor som möjligt, även de som SATIRISERA aktuella händelser.

Vi markerar satirisk publikationer klart med "(satire)," så att du vet när du läser en satirisk artikel. Om du hittar en nyhetskälla i Google News som innehåller satiriska innehåll men inte visa en "(satire)" taggen, vänligen skicka oss namnet på denna publikation, och vi kommer att märka det på lämpligt sätt."

Från: Innehåll i Google Nyheter: Satirisk webbplatser | Google.com

Jag har dock svårt att tro att algoritmen klarar att detektera aprilskämt och detta berör troligen sajter inriktade på satir. Det ska förövrigt säkert inte tolkas som att aprilskämt uppfattas som ett problem.

I övrigt rörande dom aprilskämt jag såg var jag inte imponerad. Det känns som tidningarna antingen ligger kvar på samma nivå som när jag var barn och svenskarna mer instängda och gick på mer. Alternativt har blivit mycket mer försiktiga.

Själv gjorde jag ett mycket bättre aprilskämt och riktat mot flygvapnet och regeringen. Jag hade införskaffat tre stycken BQM-74 som jag sköt upp några mil utanför Arlanda från en liten fregatt. Det var mäktigt att se två Jas plan stiga upp för att förvirrat flyga bredvid dem i väntan på regeringsbeslut om de skulle skjutas ner eller inte.

Flera gånger att de rent av försökte vinka ner robotarna. Slutligen efter cirka 60 min tog robotarnas drivmedel slut och de föll vacker ner en bit ut på internationellt vatten. Nedan fiskar jag upp en av dem för återanvändning ett annat år:

Med risk för att avslöja en överraskning finns mer att läsa om fregatter i mitt inlägg om kungahuset:

Fregatt! En lämplig present till bröllopet från Sverige | Värden Kungahuset ger och rätt bröllopspresent till kronprinsessan

Och oavsett ev. kritik som kanske kommer riktas mot mig i det lilla rörande målrobotarna jag sköt upp är det verkligen korrekt att provskjuta med fregatten på lite olika sätt. Det är inte riktigt att en present av den typen ska vara ej fungerande. Vidare gav det ju en fin möjlighet att utvärdera svensk beredskap.

Trevligt nog fanns det fint med otäcka sälar i skärgården att målskjuta på för att se att raketer, helikopter m.m. bra fungerade. Det fick elegant bort en del småöar som ändå var i vägen för fregatten. Givetvis bör det underlätta för finlandsfärjorna (om de nu inte kör direkt där öarna varit för i så fall går de på grund).

Provskjuter en raket på en liten ö fylld med äckliga fåglar och lömska sälar (tro inte annat att de hoppar upp och biter dig om du går nära).

På flera småöar fanns smittspridande fåglar som vattensprutorna gick att pröva på. Det fick som bonus trevligt bort fågelträck, småstenar, en mast av något slag och en bunt träruckel. Det blev en allmänt renare och finare skärgård.

Slutligen släppte vi ner några (kanske runt fem - åtta st, eller möjligen fler) sjunkbomber.

Foto: Law Keven Licens: CC by-sa 2.0
Några lömska sälar kom senare till ön vi provsköt raketer på. De verkade förvirrade och försökte inte gå till angrepp. Efter ett tag simmade de ut på djupt vatten och en sjunkbomb kunde hantera dem. Det visade sig mycket effektivt och inget alls av dem gick att se visuellt eller fångades in av ekolodet. En del fisk flöt också upp under några timmar och ett stycke värdefull kunskap vi nu har är att sjunkbomber effektivt går att använda för att fiska. Det tycks fånga in allt nere i vattnet och filtrerar inte som nät och andra sämre verktyg bort en del djur.

Vi har ju så få ubåtar så någon risk för dem finns ju inte enligt enkel sannolikhetslära (om de nu inte körde dit efter vi skjutit upp robotarna men jag lärde mig redan som barn i Sveriges television att det går att släppa ner mängder av sjunkbomber, "ubåtsnät" m.m. utan att det har någon effekt alls på säkert närvarande ubåt).

Helikoptern har släppt en sjunkbomb på tre sälar som kom för sent för att hanteras med raketer. Vi limmade en del småspik och bultar på sjunkbomben men om det gjorde någon nytta är vi mindre säkra på. Kanske att det tog några extra fiskar? För en fin present är det dock tanken och tiden man lagt ner som räknas.

Något annat som kan ha tagit skada av provskjutningarna finns knappast ute i skärgården. Det är som Norrland - omtalat helvete - men i praktiken helt öde. Det skulle möjligen vara någon kabel för datatrafik då men det tänkte vi inte på när vi testade fregatten. Förövrigt ska surfande dessbättre snart nog ändå begränsas enligt DN så det är lika bra att få det gjort.

Hederliga Svenskar surfar bäst på patriotiska svenska sidor och inte en massa kontinentalt skräp, amerikanska imperialistiska sajter eller kommunistiska propaganda projekt. Vi behöver inga kablar till Tyskland. Ska utländska sidor surfas räcker det fint med Norge och Finland som ändå mer eller mindre är svenska landskap, eller eventuellt Danmark.

Mer om Google Nyheter

Allt guider om Google Nyheter hittas på:

Google Nyheter (Google News)

Färska inlägg om Google Nyheter:

Resor i Google Nyheter
Resor i Google Nyheter II
Expressen har fortsatta problem med Google Nyheter