Att komma igenom svåra perioder

2009-12-20

De senaste månaderna har ju varit väldigt tuffa. På nivåer som ibland varit svåra att hantera bra. Nu är jag återigen mentalt stabilare även om vägen tillbaka ännu är lång. Ny stress lär säkert hanteras bättre men det återstår naturligtvis att se. Ändå har jag fått ut väldigt mycket av det hela. Finns en hel del positivt som givit värde. Så är det ofta för mig. En massa negativt kommer och ibland blir jag lätt underlig ett tag. Det påverkar egentligen aldrig någon annan. Mest att jag skriva lite underligt. Romanen jag experimenterat hjälpte mig mycket den här gången även om det bara var skräp som kom ut.

Det är svårt att hantera riktigt bra men jag klarade det bra givet att jag inte kunde styra över faktorerna som stressade mig. Jag tyckte också att jag gjorde klart att det var plågsamt. Just det att folk klädde ut sig till otäcka saker orsakade stor skada. Annars hade det inte varit något problem. Allt annat var ju bara kul men just det första var inte bra.

Samtidigt har jag uttryckt mig underligt om någon ber jag om ursäkt. Det är svårt att klara bra. Samtidigt här får ni nu Nyhetsbloggen och den kommer ge er nytta. Det är bara att titta över hur min Nyfiken vital rankar i topp på mängder av sökord. Samma sak kan gälla tidningarna men givet er kraft för starka väldigt värdefulla sökord.

Just nu följer jag följande tidningar och de är alla mina favoriter (i ordning):

1. DN
Jag gillar kulturnyheterna.

2. SvD
Särskilt bra inom spännande ämnen och ekonomi.

3. Aftonbladet
Krönikörer.

4. Expressen
Vanliga nyheter och undersökande journalistik. När de satsar på något ämne oavsett vad det är finns ingen just nu som är bättre än Expressen. Sådana perioder är de nummer ett. Expressen är också den tidning jag just nu helst läser tryckt (listningen avser nätupplagorna som vi ju följer här).

Ändå kommer vi av och till följa även andra tidningar. Det har jag gjort med Sydsvenskan ett tag. Deras tekniska lösning har fördelen att den laddar väldigt smidigt men det är ju en tidning för södra delarna av Sverige.

Bra saker var boken jag arbetar med av och till. Dialoger egentligen med mig själv. Musik var viktigt. Även Zen där jag började. Ögonblicksbilder av känsloläget.

Vad har blivit positivt: ofta bättre sömn, kommit igång med städningen, bra klarat av att sammanfatta arbetet med trender och känslor från perioden, arbetet är igång också där nya annonslösningar införts på Nyfiken vital (på GI) och mycket mer. Just när stressen gick bort och jag insåg att det var journalister och inte vad ni klätt ut er till som var här löste sig det mesta. Något nedlagt TV-program antagligen men ni hade gärna fått tala om det.