Svårt sökord jämfört mellan tidningar

2009-12-19

Hasardspel och poker är långt ifrån trevliga ämnen. De förekommer dock redan på nätet och utan tvekan är nyhetsbevakningen och materialet vi har i våra tidningar seriösa och av högre kvalitet jämfört med nästan allt annat. Att morgon- och kvällstidningarna bevakar dessa områden medverkar därför positivt till samhället.

Vidare har jag argumenterat för att poker och andra lönsamma ämnesområden kan ge media pengar att finansiera viktigare nyhetsrapportering.

Tips för bättre trafik och intäkter inom "hasardspel"

Likartade möjligheter finns inom tester av "dyrare" efterfrågad elektronik. Nedan diskuteras det för en kamera som Dagens Nyheter skrivit om:

Publicera tester och recensioner rätt för störst värde

En möjlighet runt "poker" (och mycket annat) tidningarna har en bit att gå inom för att realisera alla möjligheter diskuteras:

Några möjliga förbättringar av Dagens nyheters artiklar

Det är den metod för läsarnas och Googles värde som vi redan från start använde på Nyfiken vital. Då kunde jag ingenting om Google utan den tog jag fram för läsarna. För ranking på Google har den dock fungerar mycket bra att se t.ex. i:

Tidningarnas sökmotorpositioner för yoga jämförd

Nu gjorde jag en liknande jämförelse för poker. Här kan vi se att de tidningar som följer området regelbundet menar jag rankar sämre än de har möjlighet till. Den metod jag beskrev bör bit för bit lösa det problemet (givet att det sker redaktionellt d.v.s. av en skribent).

Expressen
19
Poker | Expressen

Aftonbladet
27
Poker | Aftonbladet

Sydsvenskan
56
Poker - Trippelskånskt i poker-SM | Sydsvenskan

SvD
144
Poker | SvD

Dagens Nyheter såg jag inte så långt jag följde men det är den kanske mest kulturellt seriösa tidningen och ämnet ligger nog utanför vad de vanligen bevakar. Den typ av tidning behövs men kanske kan området hashardspel följas även från det perspektivet? Nyligen såg jag dock en nyhet om poker hos dom:

Poker - Yrke: nätpokerproffs | Dagens Nyheter