Sverige står stark inför högkonjunkturen

2009-10-22

Jag hade på känn sedan sommaren att vi åter skulle börja se utländska investeringar ta fart i Sverige igen. Vi är helt enkelt ett för dagens ekonomi och samhälle ganska attraktivt land. Jag uttryckte det så här:

"Och skulle jag våga mig på en gissning blir det fortsatt så och jag skulle inte ens utesluta att vi snart kommer se större utländska investeringar och hur länge sedan var det?"

Från: Förälskad i Dagens Nyheter

Just för de högteknologiska investeringarna är det svenskarna i generationerna födda på 1970-talet som är attraktiv: kunniga, tänker rätt kring utveckling och är kvalitetsmedveten för att bara välja några av många styrkor.

Men vi får inte bli dryga och uppblåsta utan se till att välkomna alla stora teknikledande företag som kommer hit och få dem att trivas.

Det finns många regioner lika bra som Sverige. Sådant handlar inte alls bara om skatt, utbildning och liknande utan även om personligt bemötande och att de inte behandlas otrevligt utan med respekt och glädje. Det är vad alla vinner på.

Se till att deras medarbetare som flyttar hit mår bra och känner sig välkomna. Det är inte en uppgift för våra politiker utan för alla svenskar. Var öppna och erbjud hjälp t.ex. när ni får nya grannar i huset och bjud in dom på middag.

Hälsa på medarbetarna från inflyttade företag när du träffar dem i hissen eller utanför företaget. Önska dem välkomna på nätet med din blogg. Media bör ge charmig uppmärksamhet. Alla gillar att bli sedda. Värdet tar vi alla del av.

Behandla inflyttade företag som du vill att ditt företag eller din arbetsgivare ska behandlas när de expanderar ut i världen. Tänk på hur du kan det kan vara för dig när du flyttar utomlands för att arbeta.

Nu hör jag från Christian Rudolf att den första i utvecklingen jag väntat på är här. Låt mig hälsa er välkomna!

    Jag trodde nog ni skulle bli bland de första.

    Ni är varmt välkomna.
    Jag hoppas ni ska trivas (^_^)

    Kan jag göra något för att hjälpa er behöver ni bara fråga.

Rätt företag i Sverige ger kringeffekter. De för in inte bara pengar utan inspiration och kunskap. Värdet av det kan med lite tur bli brutalt kraftfullt. Ny entropi skapar innovation och tillväxt.

När rätt företag kommer ska vi älska dem och likt magi kommer de bli förälskade. Förälskade i Sverige stannar de och vad vi får är arbetstillfällen, skattepengar och tillväxt.

Åtminstone min kärlek ges vid behov och önskan (^_^)