Nyheter om Nintendo Wii

2008-12-02

Här har vi några bra webbsajter att hitta nyheter om och kring Nintendo Wii. Kombinationen är den jag använder när jag vill följa om något hett hänt och se om något större är på väg att hända (vilket jag brukar göra ett par gånger per månad). Därmed kombinerar den olika källor och kultursfärer. Tillräckligt med kombinationer som klarar det går att göra med massor av olika sajter och handlar egentligen mest om typ. Nedan har vi ett exempel på hur jag tänker...

Officiell hemsida
www.nintendo.com/wii
Information om Wii från Nintendo själva. Den här sajten är dock inte särskilt bra för att följa vad som händer kring Wii. Värdet är att det är den officiella-sajten men klarar man det vinner man både för Nintendo liksom japanska speltillverkare stort på att surfa deras japanska sajter. Dvs för Nintendo:
www.nintendo.co.jp
Där jag såg förövrigt nu direkt en nyhet om Wii som inte gått ut på den amerikanska sajten än.

Blogg i Nintendo-samhället
Här har vi ett utmärkt val och exempel på vad jag kallar samhällsbloggare d.v.s. det har startat upp därför man varit intresserad och vilja / tur / kunskap har fått det att växa. Denna blogg upplever jag många läsare och stort kontaktnät som tipsar när något är på väg att hända. Sedan är de mycket Nintendo-lojala så de har lite (men inte mycket) Xinhua över sig. Publicerar mycket dagligen och fångar upp nästan alla intressanta nyheter om Nintendo liksom om Wii.
Gonintendo.com - Wii

Stor nättidning
En riktigt stor nättidning inom teknik, IT och många fler områden som inte är specialiserad mot spel visar vilka nyheter som en kompetent nyhetsleverantörer bedömer att fler än Nintendo-samhället är intresserade av. Mitt val här är CNET:
Cnet.com - Wii

Svensk Nintendo-blogg
Genom att svenskan är ett så pass mindre språkområde än engelskan kommer engelska bloggar och speltidningar alltid ha mycket större publicering än svenska. Samtidigt finns givetvis kulturella, geografiska och andra lokala faktorer som är viktiga att fånga upp. Kring Nintendo är mitt val:
www.ngamer.se - Wii

Spelttidning på nätet
Här kan man nästan välja vilken stor eller halvstor spel-nättidning som helst som producerar innehåll själva. D.v.s. du har ingen användning av publicister som bara sitter och plockar upp nyheter från andra. Den jag använder just nu är:
Gamasutra.com

Letar man en nyhet att skriva om använder jag inte den här metodiken. Däremot för att få en känsla av större förändringar som kanske är på väg tycker jag att den fungerar bra. Hur många typer av sajter man väljer beror upplever jag väldigt mycket av ämnet. För Nintendo tycker jag typerna ovan räcker helt ok för mina ändamål.