Nyheter om antivirus

2008-08-06

Christian Rudolf gjorde en sajt om antivirus som också har en blogg där förutom annat blogg en del nyheter om antivirus finns. Låt oss därför lista några nyhetskällor runt datorvirus:

1. Nyheter - Symantec. En av de leverantörer i branschen som alltid storsatsat på att ge information till kunderna i form av möten m.m. Information där som är intressant att beakta är om deras produkter om har intresse av dessa. I övrigt menar jag att man bättre väljer andra källor.

2. News from the Lab (F-Secure.com). F-secure.com har en visuellt mycket ful blogg. Den verkar helt intriktad på tävlingar, kul information och sociala händelser.

3. Press Releases på Kaspersky.se kan man också ta sig en titt på tycker jag. Här finns också en del intressant.

Mer info. om antivirus
Computer Virus Resources. CERT.org. CERT är fortfarande aktiva igång. Något av internets gamling när det kommer till IT-säkerhet :-)

Den här artikeln är gammal: From AntiVirus to AntiMalware Software and Beyond: Another Approach to the Protection of Customers from Dysfunctional System Behaviour (PDF) av Dr. Klaus Brunnstein Professor for Appplication of Informatics Faculty for Informatics, University of Hamburg, Tyskland. Men den är fortfarande läsvärd för den som vill börja med grunderna och ta första steget mot en förståelse av begrepp. Jag tycker också man kan ta sig en genomläsning av de referenser som ges.